België is beroemd voor zijn frieten, chocolade en bier. En nu komt daar nog Buntinx bij.

By Kristof Buntinx

België is beroemd voor zijn frieten, chocolade en bier. En nu komt daar nog Buntinx bij.

Maak kennis met Kristof Buntinx, een couturier die vanuit Brussel al meer dan 20 jaar de wereld mooier en kleurrijker maakt met zijn unieke creaties. Dit multi-talent is ook muzikaal actief en hij releaset in juni, één van de populairste maanden om te trouwen, het nummer ‘De Bruid’.

Kristof Buntinx is een te gekke Belg die kleding, tassen, hoeden, juwelen, interieuraccessoires en home-decoratie ontwerpt en verkoopt. Eigenzinnig, vaak zelfs visionair, gaat hij z’n eigen weg. Hij stopte zangeres Dana Winner in een hoogtechnologische cybercouture-jurk met 6000 led-lichtjes en een prijskaartje van 77.000 euro. Hij stal de show met zijn Vuilnisbakdekselhoed op Royal Ascot, de beroemdste paardenrace ter wereld. Hij schonk Kroonjuwelen, gemaakt van alledaagse geldstukjes, aan de Belgische koningin Paola. En hij schopte tegen de schenen van Vladimir Poetin met pro gay-boxershorts die tegen de homopolitiek van de Russische president gericht waren.

Deze excentrieke designer die met trots de bijnaam “de verloren zoon van de surrealistische schilder René Magritte” draagt, is ook gebeten door de muzikale microbe. Als jongetje zong hij met z’n moeder in het kerkkoor dat door zijn vader gedirigeerd werd. En toen het leven hem later een paar klappen uitdeelde, was het muziektherapie die hem er weer bovenop bracht en hem deed ontdekken dat hij zelf liedjes kan maken.

Eén van die songs is ‘De Bruid’. Wie trouwen zegt, denkt meteen aan romantisch gemijmer zoals in ‘Morgen ben ik de bruid’ van Willeke Alberti of aan huwelijksklokken die luiden. Maar in het nummer van Buntinx hoor je geen ‘bim-bam-bom’ maar wel ‘tuut-tuut’. Het lawaai van een aanstormende trein die afstevent op een bruid die op de sporen staat en genoeg heeft van het leven. Geen alledaags thema voor een liedje maar dat compenseert de artiest ruimschoots met de muziek die vederlicht is en je zalig tegemoet swingt.

Buntinx denkt nooit in hokjes. Hij wisselt Engelstalige songs af met Nederlandstalig repertoire. In ‘De Bruid’ verplaatst hij zich in een man die vertelt over zijn geliefde. Andere kerels stonden voor haar in een rij, maar ze koos voor hem. Helaas kwam er een abrupt einde aan hun huwelijk. Nu mist hij zijn vrouw én haar liefde, maar hij vindt troost wanneer hij haar boven de wolken in een witte jurk ziet verschijnen.

Dit nummer, dat opgenomen werd in de kapel van een voormalig klooster, is een liefdeslied met een weerhaak. Maar dat maakt de song uniek. Want wat is er mooier dan de liefde die niet ophoudt waar het leven eindigt?

Ontdek De Bruid hier :


 

Lyrics : Kristof Buntinx

Music     : Jan Soenen en Tenzen Hu

Mix & production : Sam Pieter Janssens aka Klankman